Houwtouw


Een populaire vraag in een pubquiz is; wat is een houwtouw? Vaak hebben de deelnemers dan geen enkel idee? Wellicht jij ook niet. Maar geen zorgen; je bent zeker niet de enige.

Iedereen kent het en iedereen heeft het al vaker gezien, misschien heb je er zelfs al een paar in bezit; een koord of lint om de hals, vaak met een opvallende kleur. Soms ook nog eens bedrukt en geschikt om je sleutels of een pasje aan te hangen. Het artikel kent veel namen; sleutelkoord, sleutellint, hangkoord, keycord, omhangkoord, lanyard en zo zijn er nog meer benamingen voor dit inmiddels zeer bekende en veel gebruikte voorwerp. Onze zuiderburen, over het algemeen minder geneigd om Engelse benamingen te gebruiken zoals keycord of lanyard, noemen het dan ook een houwtouw.
 

Houwtouw, het woord.


Het woord houwtouw is in 2004 door de officiële jury van de 'hebbedingwedstrijd' gekozen als Nederlands woord voor dat omhanglint waarmee je een sleutelbos, portemonnee, badge of andere spullen om je hals draagt. Een houwtouw is een bijna standaard item bij evenementen en congressen. Het maakt de toegang tot het congres overzichtelijker en daarmee makkelijker. Tevens maakt het contact tussen bezoekers onderling makkelijker. Vaak zie je door het houwtouw de naam van medebezoekers en de naam van het bedrijf of organisatie waar de medebezoeker voor werkzaam is.

Keycords.nl levert een houwtouw in bijna elke door u gewenste kleur. Bedrukken is uiteraard mogelijk, met één kleur maar natuurlijk ook in full colour. Ook leveren wij houwtouwen in verschillende materialen en met verschillende sluitingen. Neem voor meer informatie contact met ons op, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden als het gaat om bedrukken en sluitingen, de materialen, de diverse kleuren en de kosten.

Ik wil meer weten over een houwtouw.